Veelgestelde vragen

over Isolink® en GevelLink

Op deze pagina vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen over GevelLink, onze totaaloplossingen en de Isolink® technologie.

Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Over GevelLink

Wat is GevelLink?

GevelLink is het platform waar ons productprogramma met verankeringssystemen voor de gevel onder één dak verkrijgbaar is. Inclusief ontwerp en engineering. Op basis van onze Isolink® technologie bieden we hoogwaardige verankeringssystemen met de beste thermische prestaties. GevelLink beschikt over een team dat verder kan helpen bij technisch complexe uitdagingen en graag meedenkt in oplossingen van de klant.

Wat zijn de mogelijkheden binnen GevelLink?

Gebouwen moeten steeds duurzamer zijn en mensen facilitairen in een gezonde, veilige en comfortabele omgeving. Daarom moeten we zoeken naar nieuwe intelligente en energie-efficiënte systemen die niet alleen de prestaties leveren die nu nodig zijn, maar die voorbereid zijn op toekomstig gebruik. Door co-creaties aan te gaan, kan GevelLink krachten bundelen en een innovatief productprogramma in de markt zetten.

GevelLink is opgericht door Schöck Nederland B.V. Schöck is met haar bewezen Isokorf®technologie sinds jaar en dag marktleider op het gebied van balkonverankering met koudebrugonderbrekingen. Met Isolink® heeft Schöck ook een compleet nieuwe verankeringstechniek ontwikkeld voor geventileerde gevels. Door gebruik te maken van glasvezelcomposiet (combar®) wordt een koudebrugprobleem in de gevel opgelost dat jarenlang onopgemerkt is gebleven.

Welke totaaloplossingen heeft GevelLink in huis?

Binnen GevelLink zijn verschillende producten en co-creaties met Isolink® verkrijgbaar zoals Thermoframe® en VECO®-Isolink® (Façade Solutions²).

  • Isolink® – Thermische prestaties in de gevel
  • Façade Solutions²  – Een nieuw ontwikkeld integraal systeem voor geventileerde gevels: VECO®-Isolink®
  • Thermoframe – Een lichtgewicht en dragend sandwich-staalframe, ontstaan uit een succesvolle co-creatie tussen Leebo Intelligente Bouwsystemen en Schöck Nederland

Over Isolink® en Isolatie

Wat is Isolink®?

Isolink® is een gevelanker dat bestaat uit glasvezelcomposiet (Combar®), waarmee een koudebrugprobleem in de gevel wordt opgelost dat jarenlang onopgemerkt is gebleven. Isolink® wordt zowel toegepast in geventileerde gevels (type TA-S) als betonnen sandwichwanden (Type TA-D/H).

Wat zijn de voordelen van Isolink®?

Glasvezelcomposiet geleidt bijna geen warmte (λ = 0,7 W/mK) en presteert 200 keer beter dan oplossingen uit aluminium. Bouwers kunnen hierdoor met goedkopere isolatiematerialen zoals mineraal-, steen- en glaswol voldoen aan de strengste energieprestaties (BENG) en de isolatie-eisen die vastgelegd zijn in het Bouwbesluit (Rc= 4,7 m2K/W). Tevens biedt Isolink® de mogelijkheid om tot wel 50% op het isolatiepakket te besparen, waardoor een groter netto vloeroppervlak (NVO) wordt gerealiseerd.

Hoe kan Isolink® toegepast worden?

Isolink® kan toegepast worden in prefab betonnen sandwichwanden en geventileerde gevels. De glasvezelcomposiet gevelankers (Combar®) zijn eenvoudig in te boren en te verlijmen in de achterconstructie.

Aan welke kwaliteitscontroles wordt Isolink® onderworpen?

Isolink® is gemaakt van onze Combar® glasvezelstaven die KOMO gecertificeerd (K49001/2) zijn. Schöck Isolink® TA-D is tevens door het PassivHaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als “passiefhuis component” in de categorie “gevelankers”. Isolink® heeft ook zeer goede eigenschappen ten aanzien van brandveiligheid en voldoet minimaal aan brandklasse B.

Is Isolink® geschikt voor renovatie?

Isolink® is zeer geschikt voor renovatie, omdat het koppelanker in iedere achterconstructie ingeboord en verlijmd kan worden. Isolink® kan met alle typen gevelsystemen, gevelbeplating, adapters en gewichten toegepast worden, wat het een uiterst efficiëntie en kosteneffectieve oplossing maakt voor renovatieprojecten.

Is Isolink® geschikt voor nieuwbouw?

Isolink® is zeer geschikt voor nieuwbouw, zowel bij geventileerde gevels als betonnen sandwichwanden. Isolink® maakt onderdeel uit van verschillende co-creaties zoals ThermoFrame® en VECO®-Isolink®, waardoor we een oplossing in huis hebben voor vrijwel ieder project.

Kan Isolink® in alle weersomstandigheden verlijmd worden?

Ja, Isolink® kan in alle weersomstandigheden chemisch verankerd worden.

Is Isolink® op lengte te bestellen?

Isolink® type TA-S is op ieder gewenste lengte te bestellen (in stappen van 10 mm van 120 tot en met 520 mm). Het in het werk op lengte maken is dan niet meer nodig, waardoor u veel tijd bespaart op de bouwplaats.

Hoe voorkom je koudebruggen?

Bij de huidige eisen aan de gevel (Rc = 4,5) wordt vaak de helft van het totale warmteverlies veroorzaakt door de metalen gevelverankering. Om dit warmteverlies te compenseren wordt doorgaans een dikker isolatiepakket toegepast. Met Schöck Isolink® is dit overcompenseren niet langer nodig.

Wat kan Gevellink voor u betekenen?

Onze medewerkers zijn gedreven specialisten die u snel en to-the-point verder helpen. Zij bieden u ondersteuning bij het ontwerp en de inbouw van onze gevelsystemen en denken graag mee over duurzaamheid en innovatie bij uw bouw- of renovatieproject. Wilt u ondersteuning op locatie? Geen probleem, wij komen graag bij u langs op kantoor of op de bouwplaats.

Neem contact op

GevelLink nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws